Att delta i Akavias årliga löneenkät är ett bra sätt för medlemmarna att både bidra till lönestatistiken och förbättra sin egen position i löneförhandlingar. När fler svarar, blir statistiken mer representativ, vilket ger medlemmarna bättre insikter om vad de kan förvänta sig i sin egen löneutveckling.

Löneenkäten tar ungefär tio minuter att besvara, men de få minuterna kan ha stor betydelse. Vi har försökt göra enkäten så enkel och kortfattad som möjligt, men den behöver fortfarande innehålla nödvändiga frågor som ger en nyanserad bild av löneläget.

Löner påverkas av många faktorer såsom erfarenhet, utbildning, arbetsplats och arbetsort. Därför behövs detaljerad information för att skapa en tillförlitlig och relevant statistik.

Akavias lönestatistikrapporter hjälper medlemmarna att förstå hur deras löner förhåller sig till andra inom samma yrkeskategori och sektor. Allt samlas i databasen som kallas Saco Lönesök.

– Statistiken ger våra medlemmar en tydlig bild av vad som är en rättvis och konkurrenskraftig lön, säger Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef på Akavia.

Många känner att lön är en känslig fråga och är därför tveksamma till att dela denna typ av information. Akavia hanterar alla uppgifter med sekretess och i enlighet med GDPR. Svaren anonymiseras och används endast i aggregerad form.

– Medlemmarna kan känna sig trygga i att deras personliga information skyddas på bästa sätt. Detta skydd är avgörande för att säkerställa att medlemmarna känner sig bekväma med att dela sin lönedata.

Löneenkäten ger inte bara en ögonblicksbild av löneläget, utan även insikt i löneutvecklingen i olika branscher och kan till exempel även se skillnader i löneutveckling mellan könen, i olika regioner och ålder. Det går även att se rörlighet på arbetsmarknaden och hur förändringar sker i arbetstidsuttag och mycket mera.

I år har löneenkäten uppdaterats med några mindre förändringar, men grunden förblir densamma. Fokus ligger på att samla in den information som ger bäst nytta för medlemmarna, både på individ- och organisationsnivå.

– Vi försöker alltid hålla enkäten aktuell och relevant för att möta våra medlemmars behov. Detta gör att löneenkäten fortsätter att vara en ovärderlig resurs för både medlemmar och Akavia, säger Patrik Nilsson.

Läs också: ”Lägg alltid på en prutmån när du förhandlar lön”